UAA NETWORK » Kariyer Olanakları » UAA Öğrencileri için Staj Programları | ALUMNI UAA - Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Yetişenler Derneği

Değerli Mezunlarımız,

Lise ve üniversite yıllarında staj yapanlarınız hatırlayacaktır; stajyerlik deneyimi öğrencilere iş yaşamı hakkında çok değerli deneyimler kazandırıyor. Gençlerin uzun vadede nasıl bir kariyer istediklerini ve bazen de neleri kesinlikle istemediklerini anlamalarına yardımcı oluyor. Şimdiye kadar zaman zaman bazı mezunlarımız, öğrencilerimize çalıştıkları veya sahibi oldukları şirketlerde staj olanakları sağladılar. Giderek artan sayıda öğrencimiz stajyerlik olanağına gereksinim duyuyor.

Öğrencilerimizin, kendileri ile aynı sıralardan geçmiş siz mezunlarımızın yanında staj yapmalarının ve sizlerle birlikte zaman geçirme fırsatının onlar için çok ayrıcalıklı ve paha biçilmez bir deneyim olacağına inanıyoruz.

İşte bu nedenle Mezunla Staj programını başlattık. Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz kuruluşta öğrencilerimiz için bir staj olanağı yaratabilecek durumda iseniz yandaki formu doldurarak göndermeniz yeterli.

Sonraki aşamada sizlerden gelen teklifleri öğrencilerimize sunacağız ve öğrenim görmek istedikleri alana göre hedeflerine en uygun stajı seçmelerine yardımcı olacağız. Staj yapmaya gereksinimi olan öğrencilerimizle ilgili bilgiler aşağıda yer alıyor.

Staj yapacak öğrencilerimizin;

Sınıf seviyeleri : 10 ve 11. Sınıf
Yaş aralığı : 16, 17
Staj dönemi : Temmuz, Ağustos (Bu ayların tümünü veya bu aylar içerisinde belirli bir zaman dilimini kapsayan sürelerle staj olanağı sağlanabilir)

Stajın Amacı:

Öğrencinin gerçek iş yaşamının temel ilkelerini, iş süreçlerini deneylemesi

Kuruluşların yapısını ve işleyiş şeklini anlaması

Seçeceği kariyer ile ilgili olumlu, olumsuz, zor ve keyifli yönleri keşfetmesi

Okulda kazandığı becerileri gerçek yaşamda kullanması

Bu, sevgili okulumuza ve pırıl pırıl öğrencilerimize destek vermek için aradığınız fırsat olabilir. Staj olanağı sağladığınız öğrencilerin yurtdışı üniversitelerden aldığı her kabulde, iş yaşamında göstereceği başarılarda payınız olsun isterseniz sizi de Mezunla Staj” Programımıza bekliyoruz.

 

Mezun Staj Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.

https://www.ualyetder.org/tr/uaa-ogrencileri-icin-staj-programlari