» 2012 » YEPYENİ ESKİŞEHİR GEZİSİ | ALUMNI UAA - Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Yetişenler Derneği

YEPYENİ ESKİŞEHİR GEZİSİ

İsa'dan önce birinci bin yılda Porsuk Nehri kıyılarında Frigyalılar tarafından kurulan Eskişehir Türkiye'nin en önemli yol kavşaklarından birisidir.Yunus Emre, Nasrettin Hoca gibi tarihi kişileri yetiştiren Eskişehir Lületaşı, çeşitli hastalıklara iyi gelen sıcak su kaynakları ile de ünlüdür.Eskişehir kültürel zenginliği kadar doğal güzellikleri, mutfağı ve alışveriş olanakları ile önemli bir turizm çekim merkezi olmayı hedeflemektedir. 

5 MAYIS 2012, Cumartesi: Sabahın ilk saatlerinde buluşma ve ardından 4-5 saati bulan yolculuk sonrası öğle saatlerine doğru Eskişehir’e varış. İlk gezi noktamız Tülomsaş gezisi ile şehrin sanayisi hakkında bilgi alıp devrin sessiz tanığı Devrim otomobilini göreceğiz. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi gezilecek, ardından Eskişehir’in meşhur yöresel mutfağından örneklerle çiğ börek menülü öğle yemeği(ekstra) yenecek. Eskişehir’in deniz eksikliğini giderecek proje Kent Park gezisi. Park Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırmakta olduğu büyük projelerden. Şehir merkezinde kentin en gözde alış veriş caddesi Hamamyolu gezisi; alış veriş için kent merkezinde serbest zaman. Haller Gençlik Merkezi, Otelimize yerleşme ve dinlenme . Akşam yemeğimiz ve konaklama. 

6 MAYIS 2012, Pazar: Otelde alınacak kahvaltı sonrası Porsuk nehri kıyısında gezinti ve tekne gezisi. Panoramik şehir turu sonrası Eskişehir’in ilk yerleşim merkezi olan tarihi Odunpazarı gezisi. Osmanlı sivil mimari örneklerini koruyan kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeleri bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir. Kurşunlu Camii ve Külliyesi Lületaşı Müzesi görülecek, Cumhuriyet Tarihi Müzesi ardından, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı sizlerin beğenisini kazanacak. Gece İstanbul’a varışımız ile gezimizin sonu. 

https://www.ualyetder.org/tr/yepyeni-eskisehir-gezisi