HABERLER » Röportajlar » Kim Nerede Ne Yapıyor? | ALUMNI UAA - Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Yetişenler Derneği

LALE SARAL DEVELİOĞLU (UAA’86)

Yıldız Holding’in Türkiye Pazarlama Başkanı oldu

Turkcell’de 11 yıl boyunca birçok görev alan Lale Saral Develioğlu, geçtiğimiz yıl bu kurumdan ayrılmıştı. Burada bölüm liderliğinden pazarlama bölümü başkanlığına kadar birçok görevi yürüttü. Son olarak uluslararası işlerden sorumlu genel müdür yardımcılığı göreviyle Turkcell’in uluslararası iş birimlerinin yönetimini üstlenmişti. Develioğlu, Mart ayında Yıldız Holding’in Türkiye Pazarlama Başkanı olarak yeni görevine başladı. Doğrudan Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker’e bağlı olarak çalışacak Lale Saral Develioğlu, tüm Ülker markalarının Türkiye pazarlamasından sorumlu olacak.

 


ZEYNEP SEMİZOĞLU ATLAN (UAA’02)

SEV’e Üsküdarlı yönetici

Zeynep Semizoğlu Atlan, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden 2007’de mezun oldu. Çalışma hayatına, dünyada 4 bin oteli bulunan ve Türkiye’de ilk kez açılacak olan Marriott Otelleri’nin kurucu ekibinde başladı. Dört sene boyunca, satış ve pazarlama alanında değişik görevlerde bulundu. Arkasından ‘Gitti Gidiyor’un kurucularının açmış olduğu internet sitelerinde, sonra da Acıbadem Grubu’nda ‘İş Geliştirme Yöneticiliği’ pozisyonunda görev aldı. Sekiz senelik iş deneyiminin ardından, Zeynep Semizoğlu Atlan, yaklaşık üç aydan bu yana SEV’de Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak çalışıyor.

 

 

Robert’in müdürleri hep SEV’den mi çıkar?

Esin Hoyi

Robert Kolej ile SEV okulları arasında her zaman tatlı bir rekabet vardır. Sonsuz bir hoşgörü ortamında, karşılıklı espri yapmak ve gülmek için hiç bir fırsat kaçırılmaz. Son espri, Nilhan Çetinyamaç Çubuk’un, Robert Kolej’e müdür olmasından sonra ortaya çıktı. SEV mezunları, Robertlileri birazcık kızdıracak bir fırsat yakaladılar. Bildiğiniz gibi, Esin Hoyi (UAA’58) ve Güler Erdur (UAA’70) Üsküdar Amerikan Lisesi mezunlarıydı. Son olarak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Robert Kolej’in yeni okul müdürü ACI’83 mezunu Nilhan Çetinyamaç Çubuk olunca, SEV mezunları arasında “Robert’in müdürlerini SEV’de yetiştiriyoruz,” esprisi yapılıyor. Robert’lilerin buna karşı yeni bir espri hazırlığında bulundukları söyleniyor. Merakla bekliyoruz.

 

MERT ÇELTİKÇİ (UAA’02)

FootGolf federasyonu kuruluyor

FootGolf giderek yaygınlaşan bir spor dalı. Standart bir golf sahasının üçte bir büyüklüğünde, 18 delikli bir sahada, standart golf kuralları ve standart futbol topu ile club yerine ayakla oynanan bir oyun. Avrupa’da, ABD’de ve Arjantin’da hayli yaygın. Peki Türkiye’de durum nasıl? İlk adımların yavaş yavaş atıldığını söyleyebiliriz. Her şeyden önce, bu işe gönül koymuş olan Türkiye FootGolf derneği var. Dernek Türkiye’deki tek temsilci ve başkan yardımcısı da Üsküdar Amerikan mezunlarından Mert Çeltikçi. Çeltikçi’nin verdiği bilgiye göre, derneğin resmi açılışı sebebiyle Kemer Country Golf Club’da Turkish Airlines isim sponsorluğunda, İtalya, İsviçre, İngiltere ve Türkiye Milli Takımları arasında FootGolf Turkey Open Turnuvası düzenlendi. Yıl sonundan itibaren de, dernek statüsünden federasyon statüsüne geçilecek. TFGD’nin resmi sponsorları Turkish Airlines ve Odeabank. 

Mert Çeltikçi, “Hızla kurumsal FootGolf ligini kurup, müsabakaları başlatmak istiyoruz,” diyor ve ekliyor: ”Ayrıca European Trophy Tour’un son ayağı da Türkiye’de yapılacak. Liglerin bitimi ile birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak bir çalışma gerçekleştirip, üç büyükler FootGolf Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası düzenleyeceğiz.”

https://www.ualyetder.org/tr/kim-nerede-ne-yapiyor