HABERLER » Röportajlar » Ağaçları korumak için kolları sıvadı | ALUMNI UAA - Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Yetişenler Derneği

ALP ÖĞÜCÜ (UAA’01)

Ağaçları korumak için kolları sıvadı

Marmara Şirketler Grubu, 1984 yılında Abdullah Öğücü tarafından kurulmuş olan bir aile şirketi. Şirket bugün dört alanda faaliyet gösteriyor; tekstil, kağıt, enerji ve hızlı tüketim. Kağıt sektöründe faaliyet gösteren şirketin adı Lila Kağıt. 2012 yılında yaptığı yatırımla, sadece Türkiye’nin değil Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerinde tek kampüs altındaki en büyük kağıt üretim tesisi oldu. Lila Kağıt’ın genel müdürü Alp Öğücü, 2001 yılında Üsküdar Amerikan’dan mezun olduktan sonra ABD’de Tufts’ta Makine Mühendisliği okudu. Ek olarak girişimcilik ve ürün tasarımı yan dallarını da tamamladı.

Profesyonel kariyerine ise ailesine ait olan Marmara Şirketler Grubu’nda başladı. Marmara Şirketler Grubu, 2007 yılında hazır kağıt sektöründe Lila Kağıt’ı kuruyor. Lila Kağıt, ormanları yok etmemeye özen gösteren bir kuruluş. Peki hem kağıt sektöründe faaliyet gösterip, hem ormanları yok etmemek mümkün mü? Genel Müdür Alp Öğücü’ye göre pekala mümkün. Nasıl mı? Kendisinden dinleyelim: “Kağıt sektörünün ham maddesi olan selüloz üretimi, doğal bitki örtüsünü bozmamak için yetiştirilen endüstriyel ormanlardan karşılanıyor. Böylece doğal ormanlardaki ağaçlara dokunulmuyor. Lila Kağıt olarak, 2014 yılında Türkiye’nin ilk endüstriyel ağaç tarım projesini ENAT ile başlattık. ENAT ilk hasatını 10-20 yıl sonra alacak.”

https://www.ualyetder.org/tr/agaclari-korumak-icin-kollari-sivadi